Advertisement

Bootstrap 4 ile Sıfırdan Web Site Yapıyoruz Ders4 - Bootstrap 4 Content, İçerik Oluşturma

Bootstrap 4 ile Sıfırdan Web Site Yapıyoruz Ders4 - Bootstrap 4 Content, İçerik Oluşturma Bootstrap Nedir ?

Bootstrap twitter tarafından oluşturulmuş css ve js kütüphanelerinin bulunduğu bir frameworktür. Frameworkler daha hızlı, daha kolay, ve daha fonksiyonel yazılım yazmamızı sağlayan araçlardır.

Bootstrap bize hazır sınıf yapıları ve hazır şablonları ile daha hızlı ve kolay bir şekilde tasarım hazırlamamızı sağlıyor. Bootstrap’in en önemli özelliği ise responsive olmasıdır.

UDEMY İNDİRİMLİ BOOTSTRAP 4 EĞİTİMİ 24.99 tl

Kupon Kodu : BOOTSTRAP2019



Tasarımın Responsive Olması Nedir ?
Tasarımın Responsive olması tüm cihazlara uyumlu olacağı anlamına gelir. Yani tablet, bilgisayar, telefon gibi cihazlarda ekranın boyutuna göre uyumlu bir yapı sağlamasıdır. Bootstrap ile tüm cihazlara uyumlu tasarımları çok kolay bir şekilde çıkartabiliriz.

Bootstrap'in Kullanım Alanları

Bir internet sitesi yaratmak için gerekli olan bütün elementleri içerisinde barındıran Bootstrap ile bir siteyi komple bir bütün olarak tasarlayabilirsiniz. Tipografik ögeler, carousel, tablolar, slider, imajlar, dropdown menüler, modal pencereler, navigasyon bar, butonlar, sayfalandırma, thumbnaili uyarı, etiketler ve yükleme barları, bilgilendirme balonları vb. gibi kullanıcılara hazır olarak sunulmuş. Sizin yapmanız gereken tek şeyse ihtiyacınız olan kodu kopyalayıp yapıştırmak.


Bootstrap Nasıl Kullanılır?
Bootstrap hazır bir sistem olduğu için her şeyi kopyalayıp yapıştırarak halledebilirsiniz. Fakat, öncelikle dosyanız için mutlaka yapmanız gereken şeyler var. Örneğin; sayfanız Html5 olmalı ve Bootstrap için CSS dosyası ile jquery scriptini sayfaya mutlaka eklemelisiniz. Sayfanızda kullanacağınız tüm ögeler için referansınız getbootstrap.com adresi olacak. Siteye giriş yaptığınız üst menüde yer alan Getting Started, CSS, Component ve JavaScript alanlarında sizin için gerekli olan kodları kopyalayıp yapıştıracaksınız.

Bootstrap'in temel tasarım mantığı, bir satırın 12 sütuna bölünmesi ve bu sütunların farklı genişlikteki cihazlara göre daraltılıp esnetilebilmesinden oluşuyor. Böylece bu sütunların farklı cihazlarda görüntülenme şekilleri de değiştirilebiliyor. Örnek verecek olursak, geniş ekranlı bir cihaz için üçlü sütun yapısı düşünüyorsunuz. Bootstrap'in sunduğu 12'ye ayrılan satırı dörderli sütunlar halinde böldüğünüz takdirde üçlü sütun yapısını oluşturabilirsiniz.


web tasarım,web design,bootstrap,bootstrap4,web dersleri,web tasarım dersleri,animasyonlu web tasarım,html,css,sıfırdan web site yapmak,responsive web tasarım,animasyonlu web dersleri,web design with bootstrap 4,html5,css3,create a website,create a animated website,web site dersleri,bootstrap dersleri,

#bootstrap #website #webtasarım

web tasarım,web design,bootstrap,bootstrap4,web dersleri,web tasarım dersleri,animasyonlu web tasarım,html,css,sıfırdan web site yapmak,responsive web tasarım,animasyonlu web dersleri,web design with bootstrap 4,html5,css3,create a website,create a animated website,web site dersleri,bootstrap dersleri,bootstrap content,

Post a Comment

0 Comments